UNESCO Fifth ICLC Asia Pacific Regional Meeting (International Conference on Learning Cities)

In Collaboration With APLC (Alliance for Asia Pacific Learning Cities)

27 October, 2021				
Time(KST)	Program	Moderator/ Speaker		
12:00~13:00 (60 min.)	 Photozone Commemorative Shoot Welcoming Meeting of Attendees – Interview of on-site VIP 	<u>.</u>		
	 ■ Offline & Online participants registration & entrance ■ Offline attendees seated and event announcement 			
13:00~13:10 (10 min.)	■[Opening performance] Yeonsu Traditional Culture and Arts Group Taepyeongmu (Dance of Peace) Introduction of VIP guests(Offline / Online)			
13:10~13:13 (3 min.)	■ [Opening Remarks] Mun, Seok-jin (Chair of APLC, Mayor of GNLC Seodaemun, Republic of Korea)	Chair of APLC, Mayor, GNLC Seodaemun		
13:13~13:20 (7 min.)	■ [Report of APLC Founding Assembly] Video transmission of an Founding Assembly Report of APLC Founding Assembly Ko, Nam-seok (Co-chair & Secretary General of APLC, Mayor of GNLC Yeonsu, Host City of Fifth ICLC, Republic of Korea)	Co-chair of APLC, Mayor, Fifth ICLC Host City GNLC Yeonsu		

13:20~13:25 (5 min.)	■ [Executive Committee Korean City member] Introducing Executive Committee Korean City member	Chair of APLC, Mayor, GNLC Seodaemun
13:25~13:28 (3 min.)	[Special Remarks, UIL (UNESCO Institute for Lifelong Learning)] David Atchoarena (Director, UNESCO Institute for Lifelong Learning, Hamburg, Germany)	Director of UIL
13:28~13:32 (4 min.)	■ [APLC Panoramic video] APLC(Alliance for Asia Pacific Learning Cities)	
13:32~13:34 (2 min.)	■ [Greetings] Mr. Masao Omori (Hall of Fame City, A-BBC, Mayor of GNLC Okayama, Japan)	GNLC, APLC BBC HOF City of Okayama, Japan
13:34~13:36 (2 min.)	■[Greetings] Cr. Adele Hegedich (Hall of Fame City, A-BBC) Mayor of GNLC Wyndham, Australia	GNLC, APLC BBC HOF City of Wyndham, Australia

13:36~13:41 (5 min.)	■ [Introduction of APLC EAC] PPT Slide video EAC(Expert Advisory Committee) of APLC(Alliance for Asia Pacific Learning Cities) Moderator - Choi Un Shil (Chair, UNESCO EAC: Expert Advisory Committee, ICLC EAC)	Chair, UNESCO EAC
13:41~13:44 (3 min.)	■ [Greetings from Co-Chair of EAC (Expert Advisory Committee)] Mike Osborne(Co-chair of APLC EAC, PASCAL Europe Director, Professor of Glasgow University, UK)	Co-Chair, APLC EAC, Europe Director PASCAL International
13:44~13:50 (6 min.)	■ [Special Invitation Session] Mayor from Iran. Qatar, Palestine, Saudi Arabia Pacific Lim -Canada, United States Moderator - Choi Un Shil (Chair, UNESCO EAC: Expert Advisory Committee, ICLC EAC)	Chair, UNESCO EAC
13:50~14:05 (15 min.)	■ [Thematic Summit Dialogue 1] From emergency to resilient cities through learning-Fifth UNESCO ICLC) [Moderator] Kwak, Sang Wook (Co-chair of APLC, Chair of Korean Association of Lifelong Learning Cities, Mayor of GNLC Osan, Republic of Korea)	Co-chair of APLC, Chair, Korean Association of Lifelong Learning Cities

14:05~14:20 (15 min.)	■ [Thematic Summit Dialogue 2] Capacity Building and Networking Among Asia Pacific Learning Cities Beyond Crisis, Unlocking the Potential [Moderator] Ko, Nam-seok (Co-chair & Secretary General of APLC, Mayor of CNLC Yeansu, Host City of Fifth ICLC, Republic of Korea)	Co-chair of APLC, Mayor, Fifth ICLC Host City GNLC Yeonsu
14:20~14:30 (10 min.)	 ■ [Closing Remarks] Mun, Seok-jin (Chair of APLC, Mayor of GNLC Seodaemun, Republic of Korea) ■ [Offline VIP attendees -APLC Flag Ceremony] ■ [Commemorative Photo Shoot] 	Chair of APLC, Mayor, GNLC Seodaemun